Om oss

Om oss


Kompetenshuset är en samlingsplats där olika verksamheter möts, där kunskapsöverföring ständigt är i fokus och där synergier skapas varje dag. Här stärker du helt enkelt ditt företags förutsättningar till bättre affärer.

På vackra Skärhamnsberget på Öckerö, med havet som granne, är Kompetenshuset lokaliserat. Det strategiska läget skapar många fördelar i närhet och tillgänglighet. Det ges exempelvis möjlighet att snabbt ta sig in till Göteborg. I Öckerö hamn har vi en egen brygga som ökar tillgängligheten för Kompetenshusets alla besökare, aktörer och kunder.

Vi som utgör Kompetenshuset har en sak gemensamt. Vi vill främja ett socialekonomiskt företagande där vi alla tar ett gemensamt samhällsansvar. Det hela är enkelt – bidrar du så får du tillbaka. Det ligger i vår natur. Delar vi det perspektivet kommer vi också dela framgången och göra bättre affärer, både med varandra och på våra respektive marknader.

Vårt sociala hållbarhetstänk är också en viktig del i vår verksamhet. Kompetenshuset vill bidra till ökad sysselsättning i Göteborgs skärgård och även göra skillnad för dem som kanske idag saknar en plats på arbetsmarknaden. Därför samarbetar vi tätt med skolans värld och fångar upp framtida talanger i ett tidigt stadium – exempelvis genom att erbjuda lärlingsutbildningar i huvudsak inom marina verksamheter, men även andra branscher när tillfälle finns.
Vår sociala strategi är långsiktig då vi även erbjuder utbildningar i våra lokaler. För oss är det viktigt att vi ger våra ungdomar de bästa förutsättningarna lokalt. Vi vill bidra till ett välmående företagsklimat och en tillgänglig arbetsmarknad i vår kommun, både idag och i framtiden.

”Kompetenshuset är den naturliga mötesplatsen för företagare
i Göteborgs skärgård.”

Genom våra Husvärdar och ägare erbjuder vi såväl finansiell rådgivning som kompetensutveckling och vi välkomnar alla att ansluta sig till vårt starka nätverk. Både för nya möten, arbetsrelationer och gemenskap. Att stärka lagandan, företagandet och nätverkandet i vår egen kommun är vår viktigaste uppgift. Tar vi inte vårt gemensamma ansvar i dessa frågor så flyttar företagen någon annanstans.


  • Kompetenshuset Öckerö ©
  • Kompetenshuset Öckerö